“Gjin momint”

Was het de spanning? De te snelle tegentreffer? Wie zal het zeggen maar Arum 1 speelde een draak van een wedstrijd in de 1e ronde van de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse tegen T.O.P.’63 in Oppenhuizen.
“We ha gjin momint yn de wedstriid sitten” sprak een trouwe Arum supporter na afloop. Terwijl de vele meegereisde Arumer supporters er aan het begin van de wedstrijd er even goed voor gingen zitten. Zeker na de mooie en goede wedstrijd van vorige week thuis tegen De Walde. Maar de supporters zagen Arum al in de 2e minuut op achterstand komen. Een mislukte pass van een TOP’63 speler verraste keeper Willem en plofte zomaar in de goal. Een fikse tegenslag die TOP’63 echt in de kaart speelde. Leunend op een goede verdediging lieten ze Arum niet in hun spel komen. Arum slordig bij balbezit en miste de juiste beleving. Toch kreeg Arum in de eerste helft enkele mogelijkheden. Dirk Henk kopte net naast en Dani schoot op de keeper. Dat waren dan ook de enige wapenfeiten.
Maar er was nog een tweede helft…
Die was eigenlijk “noch minder” dan de eerste helft, wat betreft het aantal kansen. Willem hield Arum aan het begin van de tweede helft na een prima redding nog in de wedstrijd. Maar bij Arum werd er aan de andere kant geen enkele kans gecreëerd…En dat zegt genoeg.
TOP’63 counterde uiteindelijk in het laatste kwartier naar de 2-0 en de 3-0 en dus was de wedstrijd gespeeld.

“As we sa fuotbalje ferstjinje we it ek net” concludeerde Jorrit. (bij Arum een van de weinige spelers die zijn niveau haalde deze middag)
“Het is zo jammer, want we kunnen veel meer dan we hebben laten zien vandaag” concludeerde de leider.
We hadden stiekem gehoopt; gedroomd. Maar die droom spatte afgelopen zaterdagmiddag uiteen. De teleurstelling was natuurlijk groot na afloop. Een ieder zocht een verklaring.
Misschien stond het wel typerend in het wedstrijdprogrammaboekje van TOP’63: “Je moet er vandaag staan” en op de voorkant “Killer instinct”.(zie afbeelding)
Een bestuurslid van de v.v. Arum zei het treffend na afloop: Zonder T.O.P.’63 te kort te doen; “We hebben meer van ons zelf verloren dan van de tegenstander”.

En om er nog maar een paar clichés tegen aan te gooien: We zijn weer een illusie armer en een ervaring rijker. Uithuilen en weer op nieuw beginnen…
En met deze selectie zullen/kunnen we qua voetbalkwaliteiten zeker volgend seizoen weer mee doen om de prijzen in de vijfde klasse.