Arum verliest ook nipt van IJ.V.C.

Afgelopen zaterdag speelde Arum 1 haar tweede bekerwedstrijd thuis tegen IJ.V.C. uit IJlst. De kersverse derde klasser had in de eerste wedstrijd tegen Franeker met 1-1 gelijkgespeeld. En Arum verloor met 2-1 net in Sexbierum. Afgelopen dinsdag speelden beide teams ook al tegen elkaar in IJlst toen werd het 2-2. Een gelijkspel: daar leek het afgelopen zaterdag ook op “uit te draaien”. Optisch was IJ.V.C. wel de betere ploeg afgelopen zaterdag. Met veel energie, ondanks het warme weer, was IJ.V.C. in het begin van de wedstrijd snel opzoek ging naar de openingstreffer. Maar Arum hield goed stand en was zeker in de begin fase goed bij de les en zeker niet de mindere. Het team van Hein Frietema krijgt steeds meer vorm. En is vooral in de breedte t.o.v. vorig seizoen beter geworden.
En gezien de gehele wedstrijd kreeg IJ.V.C. meer mogelijkheden. Maar het scoren is zeker nog wel een dingetje bij de Kypmantsjes. En zoals ik al eerder vermeldde leek deze wedstrijd in een zeker niet saaie 0-0 te eindigen. Totdat Arum via Rinnert nog een mooie kans kreeg een paar minuten voor tijd. Hij raakte de bal net niet goed genoeg. En dan zie heel vaak dat hij net aan de andere kant wel valt. En zo pakte IJ.V.C. in de laatste minuut de overwinning.
Komende zaterdag 16 september speelt Arum 1 haar derde en laatste bekerwedstrijd tegen derde klasser Franeker in de academiestad zelf.

En met daarin de vraag of er ook een Spar is in Arum? Het antwoord is ja.
En we hebben ook een sportkantine in Arum……