De meeste pupillen- en juniorenteams speelden afgelopen zaterdag 7 oktober hun een na laatste wedstrijd in de 1e fase competitie- en of bekercompetitie. Met name de juniorenteams lijken de vorm te pakken. De JO07-1 en It Tredde kwamen niet in actie maar van de andere teams is hier weer een overzichtje van de WhatsApp verslagjes:

JO09-1
Zaterdag stond de wedstrijd tegen SDS op het programma! We begonnen de wedstrijd wat slordig met veel balverlies. We stonden nog met 1 been in bed leek het wel!
SDS profiteerde hier goed van,
Ondanks Jimte zijn uitstekende keepers performance wist SDS 3x te scoren 0-3
We waren een beetje wakker geschut en gingen ook beter voetballen Jurre geeft een mooie bal op Rienk die komt met een mooie actie vrij voor de goal en met een harde knal schiet hij m binnen. 1-3
Nu een prachtige pass van Djolie op Ferre die schiet ook raak. 2-3
SDS liet het er niet bij zitten en kwam twee keer met een snelle actie langs zij en schoten 2x raak.
2-5. Jort speelde prachtig over naar Sam die maakte met een fraaie actie er 3-5 van.
We werden moe, SDS wist nog een keer te scoren 3-6
Het fluitsignaal klonk, eerst op adem komen en even herpakken in de rust.
Na een lekker glaasje ranja en een peptalk begonnen we aan de 2e helft.
Fayen stond de 2e helft op goal.
We stonden heel sterk te voetballen en er kwamen veel kansen uit voort.
Door prachtig overspel maakte Ferre 3 goals, 6-6
Super knap teruggevochten door de dames en heren!
Jelte-Pieter verdedigde sterk maar toch wist SDS nog een keer voor de goal te komen maar Fayen had een prachtige redding. De stand bleef 6-6
Het was spannend, Jorn kwam voor de goal en loste een schot in de handen van de keeper.
Jurre schoot net naast. Djolie net over.
Het werd nog spannender, toen met een prachtige actie van Jort de bal naar Jimte en die knalde m hard in het dak van de goal! 7-6
Het dak ging eraf!!!!! We wisten nog een prachtige aanval eruit te persen Djolie op Ferre, die geeft voor op Jimte die maakte m fraai af!!!! Eindstand 8-6
Super goed gevoetbald dames en heren!!
Trots op het team erg knap teruggevochten, en de winst binnen gehaald!💪

JO10-1
Zaterdag hadden we een thuiswedstrijd tegen fc Harlingen JO10-2, direct na de aftrap onderschepte Yashmine de bal en kwam direct tot scoren. 10 seconden en 1-0.
Vlot hierop maakte Ryan met een afstandsschot dat precies over de keeper stuitte de 2-0.
Toen dachten we dat deze wedstrijd een makkie werd en begonnen we weer te verslappen en dat resulteerde direct in de 2-2. Dus er moest weer een tandje bij. Vlak voor de rust zag Yashmine een gat in de verdediging, legde de bal in de voeten van Ewald. 3-2.
Na de rust de taak om niet weer te verslappen. Met Harlingen dat op een kluitje bleef staan had Ewald vrij spel. 4-2. Nu hadden we de smaak te pakken en wisten we de bal op juiste momenten over te spelen wat resulteerde in hele mooi, gemakkelijke goals.
Een leuke, vermakelijke wedstrijd met een eindstand van 8-4 voor Arum.

JO11-1
Uitwedstrijd tegen SC Franeker. Met volle moed ertegenaan om eens 3 punten mee naar Arum te nemen. Maar helaas was Franeker te sterk aan de bal en konden vrij makkelijk bij onze doelman komen. Verloren met 8 tegen 1.

JO12-1
Er werd afgelopen zaterdag goed samengespeeld. En met zijn allen. Veel kansen  werden er gecreerd. Maar vele ballen gingen naast . Hadden wel met dubbele cijfers kunnen winnen. Maar wel de 0 gehouden voor de 2e keer💪. Het werd uiteindelijk een mooie 6-0 thuis tegen Harlingen

JO13-1
De eerste drie wedstrijden van dit seizoen werden verloren maar de laatste drie gewonnen en hoe. “Het gaat super met de jongens. Heerlijke ploeg en ook gisteren mochten we de wedstrijd zaterdag j.l. afsluiten met een mooie overwinning. Uiteindelijk werd er tegen LSC met 10-2 gewonnen.

JO15-1
Zaterdag stond de koploper op het programma! De heren en dame zagen er in de auto rit naar Berlikum toe niet veel heil in om vandaag te winnen . Maar niet was minder waar ! Wij controleerden de wedstrijd volledig van begin tot eind . Mooi samenspel en net voor rust weten we (Dion) de 0-1 er in te tikken . 2e helft gaan we weer verder met het zelfde concept en de tegenstander wordt geïrriteerd van ze komen er gewoon niet door heen! Hulde aan ons verdedigers 💪🏻 een minuut of 5 min voor het einde maakt Tiemen een goede dribbel actie en geeft een assist aan Niek die de goal weet te vinden. 0-2 gewonnen.

JO17-1
In een zeer spannende bekercompetitie doen de JO17 boys nog steeds mee voor de eerste plaats. Maar tegen St. Anna afgelopen zaterdag werd er wel “gezwijnd”. In blessuretijd werd het nog 3-3. En dat tegen de beste ploeg in deze competitie n.l. St. Anna. Zij dicteerden de wedstrijd. De Arumer/Achlumer jongens konden slechts opvangen. Dat ging zeker de tweede helft naar behoren. Overigens stond er na drie minuten spelen al 1-1 op het scorebord. Andrys maakte via een mooie steekpass Harmen keurig de 1-1. St. Anna maakte voor rust via een kopbal de terechte 2-1. Na rust was Arum iets gevaarlijker en maakte Marc na een afgeslagen corner de 2-2. Maar een paar minuten voor tijd werd het 3-2 voor St. Anna. Dat het uiteindelijk nog 3-3 (wederom Marc) werd dat had niemand meer verwacht.
Door deze overwinning is de JO17 nog steeds in de race voor de eerste plaats. Maar er zijn nog wel wat kapers op de kust. En er moet zaterdag nog een lastige horde worden genomen n.l.: Harlingen uit!
Wordt vervolgd!

It Twadde
It Twadde haalde zaterdag een onverwachte overwinning.  Tenminste als je in de laatste minuten nog net de 1-0 weet te maken, terwijl zeker in de tweede helft de tegenstander De Walde vele kansen om zeep hadden geholpen. Dan mag je de handen dichtknijpen. Er werd al gehoopt op een gelijkspel. Maar dus nu twee punten meer. Arum verdedigde overigens wel goed. Maar had voorin te weinig stootkracht.
Keeper Nick hield de nul en tweelingbroer Mike werd de matchwinnaar door via een houdbaar afstandsschot dus de 1-0 te scoren.
Dit smaakt naar meer zo zeiden de “twins” tijdens de derde helft. Of ze daar nu een alcoholische versnapering of wedstrijdpunten mee bedoelden is nog niet duidelijk.