Rondje langs de velden…

Afgelopen zaterdag 14 oktober speelden de junioren en de pupillenteams hun laatste wedstrijd in de 1e fase en/of bekercompetitie. De komende twee zaterdagen is er dan voor deze teams geen programma ingepland. En beginnen zaterdag 4 november met de 2e fase competitie.
Hoe zijn de hoogste pupillenteams geëindigd in hun competitie en is er een juniorenteam welke zich plaatst voor de volgende bekerronde en hoe verging het de seniorenteams?
Hier de weer korte WhatsApp verslagjes:

JO07-1
De JO07-1 speelde afgelopen zaterdag haar laatste wedstrijd  van deze competitie, maar ook van dit seizoen. Want in de 2e fase competitie gaat het als de JO08-1 verder. Hoe het de JO07-1 in Nijland verging, het verslagje volgt z.s.m.

JO09-1
Vandaag de wedstrijd tegen F.C. Harlingen in Harlingen. Na een goede warming-up onder leiding van Jelte Pieter, de bal nog even rond spelen en Ferre (keeper) even inschieten konden we los. De wedstrijd in één zin: Tikkie-Takkie-Makkie!!! Wat hebben onze jongens en meiden vandaag prachtig voetbal laten zien. Kippenvel! Overspel, ballen terug op de keeper en het spel verplaatsen naar de andere kant, steekballen, voorzetten op maat, corners op maat en een ijzersterke verdediging. In één woord FANTASTISCH.
Onze JO9 heeft vandaag laten zien hoe makkelijk het is als je als team voetbalt. Resultaat, 19-2 winst.
Dit keer geen verslagje over wie welke actie maakte, want het waren er zoveel ⚽, maar uiteraard wel de doelpuntenmakers: Jimte: 8, Sam: 2, Rienk: 2, Jurre: 4, Ferre: 3

JO10-1
Was vrij!

JO11-1
Zeerobben kregen we bij ons op bezoek. 10.15 uur werd de bal afgetrapt. Na 5 wedstrijden te hebben gespeelt met verlies werd het nu toch wel eens tijd om de 3 punten te pakken. En hoe hebben ze dat gedaan deze zaterdag. Met een volle overtuiging gingen ze van start met mooie acties en dribbels werd er in de laatste minuten van de 1e helft gescoord 2-0 de rust in. 2e helft zelfde verhaal jongens en dame zaten lekker in de wedstrijd. Veel kansen voor ’t goal gezien. Het fluitsignaal klonk en met 5-2 gewonnen top gedaan!
In de eerste fase competitie eindigden de JO11 door deze overwinning op de 6e plek in de eindstand

JO12-1
De JO12 had zaterdag j.l. een mooi uitje naar Terschelling (zie foto bij de boot). Ze vertrokken met de boot van 7.30 uur uit Harlingen.
En ze kwamen bij A.V.V. (Hoorn) op een mooie 2-0 voorsprong. Maar A.V.V. zette aan en het werd 3-2 voor de thuisclub. Echter in de laatste minuut werd er nog een 3-3 gelijkspel uit het vuur gesleept.
Na de wedstrijd gelijk omkleden en stapte de box uit en daar was de bus ook. Die bracht ons mooi op tijd voor de boot in West.
Door dit gelijkspel eindigden de JO12 op de zesde plek in de eindstand van de 1e fase competitie

JO13-1
De JO13-1 speelde tegen koploper Aengwirden uit Tjallebird. Vol goeie moed vertrokken en ondanks het goeie spel hebben we helaas verloren. Eindstand 9-1. De terechte winnaar van deze bekerpoule.
De JO13 eindigde, voor het eerst op het grote veld als 6e van de 8 in deze bekerpoule met 3 mooie overwinningen.

JO15-1
Afgelopen zaterdag hadden we Makkum op het programma staan ! Toen iedereen om 8:15 in de box was werd het al snel duidelijk dat ze allmaal niet zo fit waren omdat de meesten van het team een leuk feestje hadden gehad de avond er voor 😜 dus de verwachtingen waren niet heel hoog . Maar eenmaal begonnen aan de wedstrijd ging het nog goed ook . Mooi voetbal het stond als een huis. Makkum drong vaak aan bij onze goal maar de verdediging stond als een huis ! Uit een corner weten we de afvallende bal en in te prikken net voor de rust . Na de rust weten we het spel te controleren en de 1-0 vast te houden . Kortom een degelijke pot voetbal en de 3 punten! Goed gedaan . Groet Gosse
De JO15 eindigde heel knap als derde in deze Bekerpoule!

JO17-1
In een saaie wedstrijd “wat voetbal” betreft werden er van beide kanten weinig kansen gecreëerd. De JO17 moest winnen om eventueel een bekerronde verder te komen. Arum/Achlum in een te traag tempo speelde en daardoor elke keer in de fysieke duels kwamen. Ze hebben in deze wedstrijd, of het moet de laatste 20 minuten van de eerste helft zijn geweest, geen enkel moment in de wedstrijd gezeten. Het resulteerde in een uiteindelijk 1-0 verlies, waarbij de schade nog beperkt bleef omdat keeper Sander nog een penalty stopte.
De JO17 heeft in deze 2e klasse, waar iedereen van iedereen kon winnen en waar St. Anna de beste voetballende ploeg (eerste klasse waardig) is, nog een theoretische kans om de volgende ronde te halen. De daarin grootste concurrenten St. Anna en Zeerobben spelen zaterdag a.s. nota bene nog tegen elkaar.

It Tredde
Na 2 weken verplichte rust mogen we weer eens een wedstrijd spelen. Het was ook de terugkeer van 2 oude bekenden op het veld, nog niet helemaal wedstrijd fit maar het begin is er. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, de tegenstander was op alle fronten beter. 0-6. Dankzij uitstekend keeperwerk bleef de schade nog enigszins beperkt. Een van de reservespelers constateerde dat het niveau van deze competitie hoger was dan verwacht……
Volgende week kunnen we ons zelf herstellen, wanneer er dan uit een ander vaatje wordt getapt met volop inzet en strijd van iedereen kunnen we echt meedoen in deze competitie.

It Twadde
Ook It Twadde verloor met 6-0. Maar de derde helft in Oudehaske, waar een oktoberfeest in de kantine werd gevierd, werd weer gewonnen. In de voorlopige tussenstand staat It Twadde op een negende plek. Maar in de tussenstand van de “derde helft” is het koploper. En heeft men volgens de vaste keeper, die overigens zaterdag niet meedeed, maar wel apart langs kwam in Oudehaske voor de derde helft, nog geen enkele punt gemorst. Het enige wat zaterdag wel werd gemorst was een half glaasje bier. Deze overtreding werd overigens nota bene door de keeper zelf begaan. Maar verder was er Nicks aan de hand.