Arum in extremis naast LSC 1890

In de 80ste minuut wisselde trainer Hein nog twee keer. Vanaf dat moment hadden de trouwe v.v. Arum supporters geen hoop meer op een resultaat. Immers zij hadden een wedstrijd gezien waarin Arum en LSC 1890 60 minuten lang aan elkaar gewaagd waren. Maar na de fraaie 1-2, in de 70e minuut en vlak daarna, slechts 2 minuten later, de 1-3 op het scorebord stond, was het eerder wachten op de 1-4 dan dat het tij nog zou keren. Maar daar was Kevin Jaarsma… hij, door de vele blessures enige spits, had een grote kans in de eerste helft die hij eigenlijk had moeten maken. Maar vlak na rust tekende hij, via een knappe actie, wel voor de 1-1. Overigens in de eerste helft was LSC 1890 via een prachtige vrijetrap van de beste man van het veld: Patrick Haitjema, op een 0-1 voorsprong gekomen.
Maar het door blessures en afwezige geteisterde vlaggenschip van de v.v. Arum beleefde nog een vreugdevol slot. In de 87e minuut mocht Kevin Jaarsma aanleggen voor een strafschop, die hij onberispelijk inschoot. Normaal neemt BT de strafschoppen bij Arum. Maar hij is na de wedstrijd tegen Hielpen nog steeds geblesseerd. En daardoor mocht Kevin de penalty nemen. En juist deze penalty werd een bijzondere. Want Kevin maakte daarmee zijn 100e in het shirt van Arum 1. (zie ook: “Kevin’s honderdste” in Arum 1 shirt.)
En notabene mocht Kevin in de 90e minuut nog een vrije trap nemen randje 16, die hij hard en lag ook prachtig inschoot. En zichzelf beloonde met een hattrick deze middag.
En met deze inhaalrace haalde Arum een, nog onverwacht, punt.
De schrijver van het voorwoord van deze wedstrijd had onbewust dan ook gelijk toen hij de titel schreef: “Arum haalt thuis in tegen LSC”, maar dat terzijde.

Arum 1 is nu halverwege de competitie, en staat met 4 keer winst, 4 keer een gelijkspel en 3 keer verlies op een vierde plek. Maar de stand geeft nog wel wat een vertekend beeld.
Na de winterstop treft Arum in de eerste vier wedstrijden, de top van deze klasse.
De eerste thuiswedstrijd is dan op zaterdag 3 februari 2024 tegen T.O.P.’63.
De week ervoor oefent Arum 1 thuis tegen vierde klasser Irnsum.