Kevin’s 100ste in Arum 1 shirt!

In september 2019 maakte Kevin Jaarsma al de honderdste in het seniorenvoetbal. Toen waren dat 35 voor, indertijd, Harlingen en 65 voor de v.v. Arum.  Afgelopen zaterdag 16 december j.l. was zijn tweede van de drie goals tegen LSC 1890, de honderdste in het shirt van de v.v. Arum. En wie had dat ooit nog gedacht nadat hij in september 2021, nu aan de andere knie, weer zwaar geblesseerd raakte. Kevin was vastberaden: hij stopte na deze blessure. En bleef op dat moment op 89 goals voor de v.v. Arum steken.

Het begon toch weer in mei van dit jaar te kriebelen. Maakte zijn rentree aan het eind van vorig seizoen. En is er vanaf de start van dit seizoen weer volledig bij. Maakte inmiddels alweer 9 goals dit seizoen. 
En dus afgelopen zaterdag maakte hij zijn honderdste voor de v.v. Arum. En zo kende zijn voetbalcarrière toch zijn “ups and downs”. Maar tot nu toe wel een carrière met mooie herinneringen:
Als klein jongetje begon hij bij de v.v. Arum waar hij een aantal jaren speelde. Maar zijn talent viel al snel op. Hij mocht het in de jeugd van SC Heerenveen proberen en speelde er met Hakim Ziyech en tégen Memphis Depay. Thuis was iedereen gek van Feyenoord, dus aarzelde Kevin Jaarsma niet toen die club hem wilde. Maar Rotterdam bleek wel wat ver, dus hield dat avontuur na een halfjaar op. In de tussentijd liep hij ook nog even rond bij de jeugd van Cambuur.

Zijn nomadenbestaan eindigde nog lang niet toen hij te licht werd bevonden voor het profvoetbal. Hij koos op zijn 15e voor LAC Frisia, verkaste na een jaar naar Zeerobben. Speelde in de seizoenen 2012/2013 en 2013/2014 als broekie in het eerste van Arum (waarin hij 42 scoorde) en toen kwam FC Harlingen. Nadat hij daar zwaar geblesseerd raakte keerde hij in het seizoen 2018/2019 terug bij Arum. En scoorde er weer lustig op los. Corona en dus weer een zware knieblessure belette hem om al eerder de 100 te maken.
Maar nu dan toch de 100 in het shirt van de v.v. Arum. Een unieke mijlpaal voor hem en de v.v. Arum

Kevin van harte! En op naar de volgende “ster”. En dat is de 150e in het senioren voetbal!
Nog 14 doelpunten te gaan…

  

17 december 2023