Geslaagd slotfeest: Gosse’s Tiid!

Afgelopen zaterdag 1 juni sloot de v.v. Arum het seizoen ’23-’24 af met het traditionele Slotfeest. Onder droge maar toch wel koude weersomstandigheden was er rond 18.00 uur voor de jeugd de strijd om de Penaltybokaal. Winnaar dus Jimte Overal (klik hier) En met als doelman BW, top!
Daarna om half zeven werd afgetrapt met het traditionele Voetbalkaatsen. (klik hier voor de uitslagen) Voor een hapje en een drankje werd natuurlijk ook gezorgd. Vooral de broodjes van Maria (geassisteerd door Reino) vonden gretige aftrek. 
Later op de avond was er nog het afscheid van Kevin Jaarsma (klik hier) Gevolgd door een aantal bedankjes voor de kaderleden die stoppen. 
 
Als eerste was Roy de Vries aan de beurt, hij stopt na drie seizoenen als jeugdtrainer van de JO07/JO08 Uit handen van het bestuur kreeg hij een wel bekende v.v. Arum handdoek. En ook Jouke Smidstra stopt als trainer. Hij was maar liefst 9 seizoenen lang trainer van een juniorenteam. En afgelopen seizoen dus de JO17!  
Vervolgens bedankte de voorzitter de oud-bestuursleden Michel Jorna en Gosse Wijbenga nog even. In november van het vorige jaar namen ze al afscheid op de algemene jaarvergadering. Ze kregen toen ook al een bos bloemen en cadeau bonnen. Nu kregen beide heren nog de v.v. Arum handdoek. Michel was 8 jaar penningmeester. Die belangrijke functie is opgepikt door Lammert Wagenaar. Gosse Wijbenga zijn functie als wedstrijdsecretaris wordt overgenomen door Mike van Dorsselaer.   

v.v. Arumer van het Jaar!
Elk slotfeest wordt altijd 1 vrijwilliger van de v.v. Arum extra in het zonnetje gezet. Dit jaar is dat de zonet genoemde Gosse Wijbenga. Gekscherend zei de voorzitter dat dat gold voor zijn gehele oeuvre! 
De voorzitter vervolgd zijn relaas: Je hebt binnen het vrijwilligers arsenaal mensen die de kar trekken, die erop zitten en die de kar duwen. Gosse deed daarin alles! “Maar wegens zijn letterlijk kracht hadden we toch het liefst dat hij de kar duwde” grapte de voorzitter.
Hij kwam in aanraking met de v.v. Arum toen zoon Kevin als kleine jongen ging voetballen. Eerst leider/trainer, en later vanaf 2011 was Gosse bestuurslid en nam de belangrijke functie als Wedstrijdsecretaris op zich. Maar deed daarnaast nog ontiegelijk vele taken voor de v.v. Arum!
En daarom ook terecht v.v. Arumer van dit jaar. Ja eigenlijk van de laatste twee decennia!  

“Tiid”
“Mar der is in tiid van kommen en in tiid fan gean. En de tiid van gean is no kommen”. Gosse zijn v.v. Arum tijd zit erop! “It is tiid om te stopjen”. Of zoals ze bij een voetbalwedstrijd altijd zeggen na 90 minuten en blessuretijd: “it is tiid”. Gosse nam in november 2023 al afscheid van het bestuur maar bleef tot einde dit seizoen wel als wedstrijdsecretaris fungeren. “Zeg maar; in zijn blessuretijd”. En daar waren we zeer blij mee. “Mar tiden hawe tiden”, tijd komt raad, tijd kost geld, de tijd zal het ons leren,….En zo somde de voorzitter nog een aantal uitdrukkingen met “Tiid” uit de hoge hoed. 
Maar jij, Gosse, hebt nu meer “Tiid” voor jezelf en je omgeving! En dat zij je gegund. 
We zijn je zeer erkentelijk “foar al die tiid” die je in onze en jou vereniging hebt gestopt. 
En dat werd met een groot applaus benadrukt. En, zo meldde de voorzitter, mag dat applaus best wel een tijdje duren.
“Sa folle tiid stutsen yn de club en derom jouw we dei figuurlijk en letterlijk tiid werom” En dat gebeurde met een cadeau; namelijk een echte en unieke v.v. Arum klok! Die door zijn zoon Kevin in ontvangst werd genomen.

“Het was een mooie tijd” En daarmee sloot de voorzitter en kunnen we als club en bestuur weer terugkijken op een zeer geslaagde slotfeest! 
Tot volgend seizoen.

Hieronder een mooi foto sfeerimpressie van de bedankjes e.d.

4 juni 2024