Arum mist overtuiging

Afgelopen zaterdag stond dus de derby der derby’s Arum – Mulier op het programma. Inzet was in principe de strijd om de laatste plaats in de 4e klasse B. Vanaf het eerst fluitsignaal werd al gauw duidelijk dat Mulier deze opdracht het beste had begrepen. Mulier speelde met hart en ziel. En door een vroege tegendoelpunt in de elfde minuut liep Arum de rest van de wedstrijd eigenlijk achter de feiten aan. Er was helaas niet genoeg overtuiging bij Arum. En zo werd deze derby, voor het publiek (wat er weer ruim aanwezig was) nooit boeiend. Waren er dan geen kansen voor Arum?
De bij Arum uitblinkende Jan Bauke Tolsma had misschien vlak voor rust wel moeten scoren.
Maar uiteindelijke “knullige foutjes” zorgden ervoor dat Mulier vlak na rust helemaal in het zadel werd geholpen. Bij de eerste goal stond een Arum speler Keeper Robert Rinia in de weg, diezelfde Robert moest vlak daarna het veld ruimen met “rood” omdat hij een slechte terugspeelbal hands moest pakken. En vlak na rust werd dom balverlies op het middenveld keurig afgestraft door Mulier. Was er dan nog iets positiefs te melden, jazeker. Kort na de 2-0 voor Mulier werd Bauke Tjalle Anema, na lang blessureleed, in het veld gebracht. Mede door hem kwam Arum vaker “in de zestien” van de Witmarsumers. Arum kreeg kansjes, maar daarbij ontbrak het ook aan overtuiging.
“Uithuilen en weer opnieuw beginnen”, zo sprak een fanatiek Arum-supporter na afloop. En dat kan komende zaterdag thuis in de volgende derby tegen het sterke Makkum. “Want je weet nooit hoe een koe een haas vangt”.

6 november 2017