We zijn weer los! De meeste SJO teams kwamen weer in actie. De wedstrijd van de JO17, tegenstander te weinig spelers, was verplaatst. De JO15 en JO13 afgelast. Maar de overige teams speelden hun eerste wedstrijd in de voorjaarsreeks. Bij maar liefst vier teams was Blauw Wit’34 de tegenstander. Hier volgen de verslagjes:

JO9-2 (Arum)
De JO9-2 moest afgelopen zaterdag op bezoek bij SSS’68 uit Marsum. Het was weer even wennen, zo na de winterstop. De tegenpartij was dan ook ietsje scherper op de bal en wij waren iets te afwachtend. Daardoor bleven de punten in Marsum en verloren we met 10-1. Maar gauw op naar volgende week. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Kootstertille  op het programma.

JO09-1 (Achlum)
Afgelopen zaterdag 1 februari Blauw Wit uit Leeuwarden op visite. Het team JO09-1 heeft afscheid genomen van Chris Lanting en Jelke de Jong die nu bij de JO11 zijn ingedeeld. En het team is aangevuld met nieuwe veelbelovend talenten Sil Hylkema, Ryan Visser en Benja Reinsma. De jongens gingen er direct voor, maar vooral de eerste helft was het zoeken naar de juiste plaats in het veld. Al snel ging Blauw Wit in de aanval maar was het mijn nieuwe keeper Thyme Dunnewind die deze met een mooie duik wist te pakken. Vervolgens kregen we toch een doelpunt tegen. Gelukkig was de vaste speler Jelmer Steringa uitgeslapen en die gaf een mooie voorzet op Willemjente die hieruit wist te scoren. Willemjente was de hele wedstrijd goed bij de les want alle 3 de doelpunten die wij wisten te maken werden gemaakt door deze kanjer. De tweede helft draaide het team toch beter en waren we toch meer op de andere zijde van het veld. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 3-5 maar mogen we toch trots zijn hoe de tweede helft werd gevoetbald.  Groet Joris de Jong

JO10-1 (Arum)
De kampioenen denderen door!!!
Na een korte winterstop, is vandaag de voorjaarscompetitie van start gegaan. En de mannen van JO10 gaan door waar ze gebleven zijn, met winnen.
Een klasse hoger, en dat was te merken. Nijland had een paar aardige spelers, die elke verdedigende fout meteen af straftte.
Gelukkig hebben wij genoeg scorende mensen, maar de verdediging is een wel een puntje van aandacht.
Blij vlagen werd er heel goed gevoetbald, maar we gaven te makkelijk de goals weg. Het goede voetbal kwam mede door “gastspeler” Hylke Brouwer!
Paste zich moeiteloos aan, en had, als z’n maten wat meer oog voor hem hadden gehad, vast gescoord. Hylke verving trouwens Jurre, die een weekendje weg was, maar er vlg week weer bij is.
Dat Hylke het zo goed gedaan heeft, bewijst wel dat de heren unaniem zeiden, Hylke moet bij ons blijven!! De doelpunten werden trouwens gemaakt door het altijd scorende duo Daley en Jetse. Daley 5 en Jetse 3.
Ook nog een vermelding dat Sem de Vries steeds fitter wordt, en dus weer ouderwets gaat keepen.
En ook Semmy en Niek speelde,op een enkel foutje na, een prima wedstrijd.
Conclusie:  een leerzame wedstrijd die we “gewoon “ winnend af sloten.
Volgende week thuis tegen Oeverzwaluwen.

JO11-1 (Achlum)
De Thunderbirds begonnen deze competitie met een 0-4 nederlaag in Leeuwarden. We konden Blauw Wit’34 lang op 0-1 houden maar verzuimden om te scoren. In de laatste 10 minuten was de batterij leeg en stapte Blauw Wit met de volle buit van het veld af .

JO12-2 (Arum)
De ambitie van dit team na de winterstop is duidelijk: Meedoen “om de titel”. De JO12-2 speelde de eerste wedstrijd in deze reeks thuis tegen Blauw Wit’34. Al snel werd het 1-0 voor de Leeuwarders. Het bleef daarna heel lang een spannende wedstrijd. Maar gescoord werd er niet meer…
En stond er voor een 8 tegen 8 wedstrijd een bijna ongebruikelijke 0-1 op het scoreboard.

JO12-1 (Achlum)
Zo! De eerst Competitie wedstrijd van het seizoen zit er weer op in de 1e klasse . We speelden tegen Blauw-wit ‘34 JO12-1  de pot begon van beide kanten wat onwennig , blauw-wit  was in de beginfase net wat scherper en tikten de 0-1 binnen . Niet getreurd… want na een aantal minuten was de stand alweer 1-1 door een geweldig uitgespeelde actie .
Er word alweer lekker gevoetbald door beide teams . Blauw-wit weet de 1-2 er in te schieten door een klein foutje van boys achterin .
Maar daarentegen weten ze ook voor rust weer een mooie actie op te zetten voor de gelijkmaker van de 2-2💪🏻 “Rust” na weer een positieve peptalk gaan de boys er weer plat voor in de 2e helft en weten al redelijk snel op voorsprong te komen 3-2 . Na vele malen aandringen van blauw-wit  komen ze niet door onze verdediging en keeper heen 👊🏻 maar dat lukt onze mannen aan de andere kant wel en sturen Blauw-wit naar huis met 4-2 . Ik zeg een mooi begin!Groet Gosse

JO17
Vorige week kwamen de JO17ers al in actie middels een oefenwedstrijd uit tegen Zeerobben. Het werd toen een verdienstelijke 1-1. Afgelopen zaterdag zou het spelen tegen SWZ (Sneek Wit Zwart) of is het tegenwoordig “Sneek Wit Roetveeg”(haha), echter deze wedstrijd is verplaatst naar zaterdag 22 februari a.s.

JO19
Wegens het overvolle programma in Arum speelden de oudste jeugd van de SJO in Achlum. De tegenstander was, voor de winterstop nog 2e klasser, Akkrum. De thuisploeg had in de eerste helft de wind mee en creëerde ook de meeste kansen. Dit resulteerde een 2-0 ruststand. Door doelpunten van Stefanos (hij wist zelf niet meer wanneer hij voor het laatst had gescoord) en aanvoerder Jort. Na rust had Akkrum het betere van het spel. Ze waren overigens voetballend de gehele wedstrijd beter. Maar de JO19 creëerde meer kansen. Ook na de thee kreeg de thuisploeg genoeg kansen. Akkrum kwam echter langszij en de 2-2 einduitslag, na een zeer sportieve wedstrijd, was eigenlijk wel terecht.