Er werd weer volop “gebald” deze laatste zaterdag van september. Vrijdag kwam dus de 35+ weer eens in actie(zie eerder nieuws item) . De wedstrijd van It Twadde is uitgeteld en It Tredde ging naar Scharnegoutum (zie eerder nieuws item) Ook bijna alle jeugdteams stonden weer in het veld met enkele verrassende uitslagen. Hieronder weer de verslagjes:

JO08-1 (Arum)
Was vrij! Spelen komende zaterdag de laatste wedstrijd (1e fase) in Harlingen tegen Zeerobben en dan 17 oktober naar Vlieland om daar de wedstrijd tegen V.S.V.’31 in te halen!

JO10-2 (Arum)
Afgelopen zaterdag was Zeerobben bij ons te gast. Het was weer een wedstrijd van de records, volgens de jongens. Ondanks dat wij en de tegenstander compleet waren met 7 spelers, toch in overleg 6 tegen 6 gespeeld. Je ziet, dat dit het spel ten goede komt, omdat er lekker veel ruimte in het veld is. Daardoor zie je zo nu en dan, dat ze
leuk beginnen met overspelen en dat ze zelf ook inzien, dat je dan best snel bij de goal van de tegenstander bent. Na de eerste helft was er al een mooi gat geslagen en stond het scorebord op 6-1 voor de boys. Geweldig!  In de tweede helft gingen ze gewoon door met waar ze geëindigd waren, namelijk scoren. Ze kregen in de gaten, dat ze hun eigen doelpunten record konden verbeteren. het werd dan ook uiteindelijk 15-2. Volgende week alweer de laatste wedstrijd in de eerste fase. Dan gaan we op bezoek in Easterlittens. Weer afwachten hoe dat gaat, misschien kunnen we weer een record breken!!

JO10-1 (Achlum)
De JO10-1 won hun eerste wedstrijd dit seizoen, in Sexbierum werd het 3-0. Een uitgebreid verslag volgt.

JO11-1 (Achlum)
26 september thuis tegen Makkum. Makkum maakt snel eerste doelpunt. En dat is geen goed begin. We wisten snel terug te komen en voor rust was het zelfs 3-1. In de kleedkamer hadden we al gewonnen. De tweede helft startte met mooi voetbal en wisten wij nogmaals te scoren en Makkum zelfs 3 keer en werd het 4-4 . Een mooi pot eerlijk en sportief voetbal. Super!
Groet Joris de Jong

JO12-1 (Arum)
Lesje in effectiviteit!!
Zonder onze spits Daley, maar met hulp van onze vaste stand-in Hylke B, begonnen we vol goede moed aan deze ‘topper’.
Maar zoals de kop al zegt, ondanks onze redelijke start met een aantal doelpogingen van met name Jitse, vielen er in korte tijd, door verschillende oorzaken, bij ons drie ballen binnen. Drie kansen, drie goals! Dan ben je effectief!
Maar ondanks deze valse start wisten we ons te herpakken en door voor de rust toch nog twee keer te scoren. Jan Bauke en Jitse waren hier verantwoordelijk voor.
Dat het uiteindelijk nog 5-2 werd voor Zeerobben was voor de statistieken.
Conclusie is: voetballend waren we niks minder. Ook op felheid was na het na het eerste kwartier niets op aan te merken.
We hadden de pech dat de goals nu niet vielen waar ze de afgelopen weken wel vielen. Daarentegen beschikte Zeerobben ook over een prima keeper.
Kortom, niets aan de hand. Er stond nog steeds een team. Ook bij deze nederlaag bleef de sfeer onderling prima 👍
Volgende week de laatste wedstrijd van deze serie, ‘uit’ tegen AVC in Sexbierum.

JO13-1
Dit team blijft het goed doen in de 2e klasse. Tegen FVC uit in Leeuwarden werd het knap 2-2. Invalcoach Jouke was tevreden!

JO14-1
In de eerste helft werd de scorende spelverdeler Niek (geblesseerd) node gemist. De tweede helft, nadat het eerst middels een penalty op achterstand kwam, werd de zaak recht getrokken. En werd het door een hattrick van Andries en een doelpunt van de uitblinkende Thomas uiteindelijk 4-1.

JO17-1

“Na een rommelige, aan het kunstgras moeten wennen, klungelig tegendoelpunt en zelf veel kansen missende JO17,  gingen wij dus met 1-0 de rust in.
Vastbesloten om het voetbal na de rust weer op te pakken, werden we weer op een kluts goal tegen getrakteerd.
Maar daarna werd het spel steeds beter, met uitblinker Hielke Talsma voorop, kon de prima spelende Liam 2x scoren met het hoofd .
2-2 dus…
IJVC/ Blauwhuis kon geen vuist meer maken, en was de weg vrij om er door 2x zeer fraai scorende Hielke, de 3 punten binnen te halen.

JO19-1
Tot nu toe elke wedstrijd van de JO19-1 dit seizoen steken er weer een aantal spelers in geweldige vorm. Het zijn overigens elke week wel weer een paar andere spelers. Deze wedstrijd waren Migchiel en Jurjen de uitblinkers. Nadat we elkaar even moesten aftasten kwam de doelpuntenmachine, na een wereldgoal van Migchiel van onze JO19 snel op gang. Na fraaie aanvallen en goals werd LAC Frisia de eerste helft van de mat gespeeld. Jurjen, Jort, Martijn, Hidde en nog tweemaal Migchiel tekenden al voor een 0-7 bij rust. De tweede helft een veel betere tegenstander. Er werd nog 1 keer gescoord, namelijk door de enigste Dame in ons gezelschap Anne! Zij mocht dan ook op de terugweg voorin zitten bij onze nieuwe maatschappelijke stagiaire. Deze aan de leiding toegevoegde ex-speler, zal de komende weken zich vooral bekommeren over de waterzak, bidons, waardevolle spullen, shirts e.d.