De pupillenteams speelden afgelopen zaterdag 9 oktober de laatste wedstrijden in de zogenaamde 1e fase competitie. Deze teams hebben nu twee zaterdagen vrij. De meeste senioren en junioren teams kwamen ook allemaal in actie! Bij de JO11-1 was het feest. En bij de JO09-1 was het afscheid nemen……Hier de WhatsApp verslagjes:

It Twadde
Afgelopen zaterdag mocht het Twadde op bezoek bij Blauw-Wit in Leeuwarden. Het was mooi weer en we mochten aantreden op het enige natuurgrasveld van het complex, altijd lekker natuurlijk. Met een nieuwe lid onder de lat (Nick) en een nieuw lid op de bank (Patrick) begonnen we aan de wedstrijd onder leiding van een 80-jarige scheids (hulde). Al snel bleek dat we de duels het niet gemakkelijk zouden winnen van Blauw-Wit en we pech hebben dat zij elkaar wel kunnen vinden. Binnen 15 minuten 2-0 achter, behoorlijke domper… Na een goede aanval maakte we mooi de aansluitingstreffer (2-1) en kwam het geloof terug. Echter had de leider zich nog niet omgedraaid of het stond alweer 3-1. We konden weer opnieuw beginnen. De lucht was toen bij Blauw-Wit een beetje op, de verdediging van It Twadde vond de rust en It Twadde kon beginnen waar men goed in was… knokken. Vanaf dat moment werd voor elke bal en meter geknokt en er kwamen wat kansen. Afstandschot… 3-2, paar minuten later nog een schot 3-3 en zelfs voor rust lukte het om 3-4 te maken. Goed gevoel de rust in. De 2e helft begonnen we sterk en kregen we wat kansen om verder uit te lopen, maar ook bij het Twadde raakte de longen leger en leger, pijntje hier en pijntje daar, wisselen en weer terugkomen. Laatste 20 minuten was het vasthouden en tegenhouden, want Blauw-Wit voelde dat er nog een punt in zat en misschien wel meer. Hoge bal over onze eigen verdediging heen werd ongelukkig weggewerkt met als gevolg een leeg doel en daar was de 4-4 en dat was meteen ook de eindstand. Helaas maar het was een mooie pot voor de neutrale toeschouwer. Bedankje voor gastspeler Douwe (O23) voor de gemaakte meters deze wedstrijd.

O23
De “jong senioren” speelden een wedstrijd niet met twee gezichten maar met drie gezichten tegen ONT 023-2. Binnen een minuut 1-0 achter, daarna meteen 1-1 door een fraaie treffer van Hylke. Maar binnen 18 minuten 4-1 achter. We werden overdonderd. Daarna sloeg het tij om. ONT wisselde enkele goede spelers en de as van onze O23 werd aangepast door de coach. Dit resulteerde in een wedstrijd die geheel in handen kwam van Arum/Stormvogels. En binnen 20 minuten, in de 38e minuut om precies te zijn stond er 4-4 op het scorebord. Kevin 2 maal en Bernard waren de schutters.
Na de rust een geheel andere wedstrijd. De energie van de eerste helft was er bij ons finaal uit. En ONT had veelal balbezit. We kwamen er niet aan te pas. Ook vooral door veelvuldig balverlies. De scherpte ontbrak. En door twee ongelukkige moment werd het 4-6 voor ONT. In het laatste kwartier zetten we nog een keer aan. Maar helaas het mocht niet meer baten. Einduitslag 4-7!  De wedstrijd duurde 45 minuten te lang………

JO19-1
“Een lust voor het oog”
Afgelopen zaterdag thuis tegen Makkum JO19.
Met hulp van 3 prima spelende JO17 spelers, werd er een pracht van een wedstrijd op de mat gelegd!
Makkum kwam halverwege de eerste helft, even “terug” in de wedstriijd, maar eigenlijk werd er door onze verdediging geen enkele kans weg gegeven.
Het werd dan ook een verdiende,  klinkende overwinning….5-0.

JO17-1
Moest tegen Harlingen JO17-2 spelen. Helaas trokken zij zich ook terug uit de competitie. Zodat helaas onze JO17-1 nog maar 1 competitie wedstrijd tot dusver heeft gespeeld. En dan komende zaterdag ook nog vrij…..Maar er komen betere tijden.

JO14-1
Won met 7-1 thuis van VCR JO14-1. verslag volgt!

JO13-1
In al haar wijsheid had de knvb besloten dat de jo13 te laag ingeschaald was. En eigenlijk ook wel terecht. De uitslagen waren dusdanig dat het er inderdaad op leek dat het hele seizoen een makkie zou worden met grote uitslagen.
Nu dus de derde klasse. Te beginnen in Berlikum.
Het verschil was binnen dertig seconden duidelijk. Slap reageren in de verdediging: 1-0!
Ook de 2-0 was het gevolg van slap verdedigen.
Maar toen was het mooi geweest! Daley 2-1, Harmen 2-2. Daley maakte vervolgens ook de 2-3, en toen dachten we, erop en erover!
Maar dan zie je maar dat ook een fantastische keeper weleens een klein foutje maakt; 3-3.
Maar we herpakte ons toch weer. Uit één van de vele corners maakte Rudmer 4-3.
Maar de koek was nog niet op. Berlikum maakte toch weer gelijk. We gingen er min of meer vanuit dat dit het was. Een punt in de eerste wedstrijd, niet slecht.
Maar daar dacht een verdediger van Berlikum anders over. Hij schoffelde Daley onderuit. Strafschop!
Feilloos ingeschoten door Jitse. Drie punten in de ‘pocket’🎉👌
Man van wedstrijd was onmiskenbaar Jan Bouke. Samen met z’n maat Sander voorkwamen zij menig Berlikummer aanvallen.
Woord van dank ook aan Lolke. Hij verving de vaste, maar afwezige Dennis.
Volgende week naar Blauw Wit, maar eerst donderdag de bekerwedstrijd tegen ONS. Half 8 in Sneek. Komt allen.

JO11-1

JO11-2
Afgelopen zaterdag gingen we op bezoek bij Makkum. Een sterke tegenstander, gezien de wedstrijden die ze gespeeld hadden.
We begonnen de wedstrijd goed. Makkum was wel sterker en ook steeds dreigend voor de goal. Alleen hadden ze het geluk niet mee en wij hadden Roan, die in supervorm was deze dag. Toch kwamen we 1-0 achter. Maar niet getreurd, iedereen deed zijn stinkende best en dat resulteerde ook in een doelpunt van Arum. Makkum was in de aanval en door een onderschepping en een lange bal naar voren, wist Hylke daar wel raad mee. 2 man uitspelen en ook de keeper nog en het stond 1-1. Wat een opsteker.
Maar Makkum bleef maar komen en het werd dan ook 2-1 en 3-1 voor Makkum. Na de rust kreeg Redmar de bal en met een schot op doel werd het onverwachts 3-2. Makkum maakte 4-2, maar we gingen door. Met een mooie aanval op rechts, via Marit en Jelle, mocht Hylke het afmaken en stond het 4-3. Uiteindelijk werd het verschil duidelijk en scoorde Makkum nog de 5, 6 en 7. Eindstand 7-3.
Daarmee is de eerste fase nu klaar en hebben we 4x verloren, 1x gelijk en 1x gewonnen. Een mooie poule om even te wennen aan het grote veld. Nu eerst maar weer afwachten wie onze tegenstanders na de herfstvakantie worden.
Groet, Anno

JO09-1
Uitwedstrijd tegen Zeerobben.
Na een koude start in Harlingen, staat het team met 7 spelers in het veld.
3 spelers op wissel de spirit is goed niemand wil op wissel Elmer maakt de keuze iedereen gaat akkoord. Alles gaat goed 1e doelpunt in het voordeel van Arum Jordy wist het eerste doelpunt te maken. Over en weer is er goed gevoetbald zeerobben wist net voor de rust de gelijkmaker te maken.
met 1-1 de box in. Jammergenoeg was er niet gelijk wat te drinken voor de kinderen.

2e helft, zo’n spannende wedstrijd hebben we dit seizoen nog niet gezien. Het was over en weer een harde wedstrijd misschien te ruig voor beide partijen, uiteindelijk heeft de scheidsrechter het spel even stil gelegd. Beduusd maar met nog 2 minuten op de klok toch de wedstrijd afmaken, voor beide trainers heeft deze pot waarschijnlijk voor grijze haren gezorgd. Zeker toen het net voor het fluitsignaal 2-1 voor Zeerobben en nog voor het einde 3-1 in het voordeel van Zeerobben is geworden
Team heeft prima gespeeld een wedstrijd met veel emoties 😅.
Groet Elmer & Riemer.

Voor Jordy was dit de laatste wedstrijd in de kleuren van Arum. Namens Jordy en mijzelf wensen we het team de komende tijd heel veel voetbal plezier, we treffen elkaar vast weer langs de zijlijn
Groet Riemer.
Namens het bestuur van de v.v. Arum: Riemer, heel erg bedankt voor je inzet voor de v.v. Arum. En jij en Jordy veel plezier bij een volgende club!