Je hebt er wel eens van die zaterdagen bij dat alle teams van de vereniging hun wedstrijd winnend afsluiten. Maar ook andersom gebeurd. Afgelopen zaterdag verloren bijna alle teams hun wedstrijd. Behalve de JO14-1, de talentvolle jongens van dit team zijn dan ook op kampioenskoers!
Hier volgen de WhatsApp verslagjes van de soms spectaculaire nederlagen….

It Twadde

It Twadde speelde een subtopper in Bolsward. Winst zou aansluiting in de top 3 betekenen, verlies is deze missen. Dus wilde we die drie punten mee naar huis nemen. It Twadde begon goed aan de wedstrijd en domineerde het spel. Dit resulteerde in een aantal kansen, maar wat kenmerkend is voor dit seizoen is dat It Twadde moeilijk kan scoren en laat dat nou net belangrijk zijn in dit spelletje. Na ruim 20 minuten had 0-2 voor It Twadde kunnen zijn… Maar vanaf dat moment begon Bolsward te storen en kwamen we wat moeilijker onder de druk vandaan. Twee persoonlijke fouten en wat pech zorgde voor een 2-0 achterstand en tot overmaat van ramp begon Bolsward opeens goed te combineren. Een goed uitgespeelde aanval met een mooi doelpunt vlak voor rust zorgde voor 3-0 achterstand en een illusie armer.In de rust de koppen bij elkaar en de het systeem iets aangepast. It Twadde moest op het middenveld weer de controle krijgen en op zoek gaan naar snelle goal om het nog spannend te maken. Vol passie begon de tweede helft en Bolsward kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Leenspelers Migchiel en Sjoerd (O23) waren inmiddels ingevallen en een keurige aanval zorgde ervoor dat Migchiel alleen voor de keeper kwam en de 3-1 maakte. It Twadde kreeg mogelijkheden maar kon het telkens niet afmaken en we weten allemaal wat er dan gaat gebeuren. Alsnog een tegengoal door helaas onoplettendheid en met 4-1 achterstand en 20 min resterend is er geen beginnen meer aan. Kwestie van uitspelen en proberen nog een doelpuntje te maken wat helaas niet lukte. Na het fluitsignaal was er teleurstelling vanwege de verloren wedstrijd , maar positivisme mbt de gebruikte tactiek/formatie in de tweede helft en dat is nodig vanwege de kraker aankomende zaterdag thuis tegen Franeker.

O23
Het belofte team van de SJO blijft maar spectaculaire wedstrijden afleveren. Ze vermaken het publiek in iedergeval wel. Stonden ze twee weken terug al na 18 minuten met 4-1 achter, werd het voor rust nog 4-4. Maar verloor het uiteindelijk met 4-7. Deze zaterdag prijkte, het tegen het sterke Drachtster Boys O23-1, na 24 minuten al een 5-0 achterstand op het scorebord. Twee penalty’s, waarvan 1 ongelukkig een weggegeven corner en een ingooi die sportief werd verwacht. Maar waar Drachtster Boys gewoon uit scoorde leverde al vroegtijdig de beslissing op in deze wedstrijd. Of toch niet….
De jonge mannen herpakten zich. En voor de rust scoorde Jens via een fraaie aanval de 1-5. Na rust werd het via Jort 2-5, Bernard (penalty) 3-5. En het werd zelfs 4-5 (weer via Jort) En werd er bij vlagen goed gespeeld. Maar toen Drachtster Boys het tempo op ging voeren kon niet meer anders dan de counter worden gehanteerd. De Boys uit Drachten leken de wedstrijd te beslissen doordat de verdediging net even onoplettend was: 4-6. Echter een paar minuten later werd het nog 5-6 door wederom Bernard. Een spannende slotfase volgde. Maar in de score veranderde niets meer!
Ondakns het verlies een leuke en sportieve wedstrijd, met een hoop goals!

JO19-1
Het gonst van de geruchten op sportpark “de Bining” te Arum. Mark van Bommel, Ronald Koeman en….de coach van de JO19?
Afgelopen zaterdag kwam de JO19-1 niet in actie omdat de tegenstander Creil/Bant zich in een eerder stadium al terug had getrokken uit de competitie. De TC liet wel weten dat de coach van de JO19 nog een paar weekjes rust wil nemen. En zal daarom komende zaterdag tegen koploper QVC ook nog niet op de bank zitten….
En daarna? We houden u op de hoogte!

JO17-1
Dit team beleeft niet een al te leuke start van de competitie. Waar de meeste teams in deze competitie al een vijf wedstrijden hebben gespeeld blijft de teller bij onze JO17-1 op 2 staan. Twee keer ging de wedstrijd niet door omdat de tegenstander zich (op het laatste moment) terugtrok uit de competitie. En afgelopen zaterdag moest V. en V. JO17-1 (Garijp) zich afmelden wegens een corona geval binnen het team. Desondanks staat het op de derde plek in de stand!
Komende zaterdag mag het dan thuis hopelijk weer in actie komen tegen Zeerobben!

JO14-1
Vandaag gingen we op bezoek bij FVC JO14-2 in Leeuwarden. De mannen hadden ondanks het rotweer toch zin in de wedstrijd. Bij winst zouden we ons koppositie aardig verstevigen. Eenmaal begonnen aan de wedstrijd was het niet makkelijk om de bal en spel onder controle te krijgen op een erg nat en glad kunstgrasveld . Toch hebben we direct de overhand en weten de 0-1 op het bord te zetten . De boys zijn weer lekker op dreef en weten er voor rust 0-3 van te maken , een knappe ruststand! Na de beker limonade en een gesprekje gaan we 2e helft mooi door met waar we gebleven waren …. Goals maken 😬 de 0-4 en de 0-5 vallen dan ook vrij gemakkelijk door simpelweg slim te voetballen. Dan toch door een kleine miscommunicatie weet FVC de 1-5 te maken . Wat weer snel herstelt werd door de mannen met de 1-6 ! De 3 punten gaan mee met ons naar huis 😉 knappe pot voetbal . Groet Gosse

JO13-1
De ene week zit het mee, de andere tegen.Waar we vorige week een 3-0 achterstand nog om wisten te buigen naar een 4-3 winst, deze week lukte dat niet. Sumar ging er uiteindelijk met een 2-3 overwinning mee aan de haal.We waren zeker niet minder, sterker nog, voetballend beter, maar matig verdedigen en het niet afmaken van kansen, tsja, dan kan je een keer verliezen.Positief was wel de eerste twee goals van Jelmer.We beschouwd dit als een incident, en gaan vol goede moed volgende week naar Hallum.

JO11-1
We voetballen weer, het begint lekker,  regen.Vandaag Wardy op bezoek in Achlum,  een goede ploeg had ik al even uitgezocht.  Er werd over en weer goed gevoetbald ,mooi en eerlijk spel getoond door beide ploegen. Het eerste doelpunt was voor ons , das een mooi begin maar als snel komt wardy voor en weten snel tweemaal te scoren gelukkig weten we net voor rust te scoren en gaan we rust in met 3-4 Na de limonade er weer vol gas in. Er word sneller over gespeeld en ook echt kansen gecreëerd maar Wardy is net een maatje beter. En er word afgefloten bij 8-10 voor wardy maar wat een mooi voetbal. Groet Tijmen en Joris

JO11-2
De JO11-2 verloor met 9-1 in Witmarsum. De eer werd gered met een eigen goal van Mulier. Verder kregen de Arumers nog een paar kansjes die er niet in gingen. Mulier was sterker. Duidelijk!

JO09-1
Daar gingen we weer 2e fase. 7 wedstrijden te gaan. 1e wedstrijd vanochtend op naar Sexbierum. Met volle verwachtingen de wedtrijd in. We kwamen al snel achter te staan en in het begin vlogen ons de doelpunten om de oren. Maar na 4 tegen goals werden we wakker en kon Jeen er van een lange afstand toch 1 in schoppen. Na de rust en wat limonade begonnen we toch wat meer te voetballen en creëerden wat meer kansen maar de ballen wouden er niet in.. eindstand 1-9 verloren. (groet Elmer)