Verlies na aardig potje!

“Het was van ons kant een aardig potje voetbal met een uiteindelijk teleurstellend resultaat” was de conclusie na de wedstrijd van trainer/coach Edwin Wittink. Er had meer ingezeten tegen Heerenveen?
De wedstrijd begon dramatisch voor Arum. Want na een minuutje kon keeper Jesse de bal al uit het net vissen. Een onschuldige voorzet plofte door miscommunicatie zomaar voor een Heerenveen speler en dus alweer vroeg in de wedstrijd 1-0 achter. En dat moet nu juist niet tegen een van de beste teams uit deze competitie. Maar door deze vroege voorsprong liet Arum zich niet uit het veld slaan. Het werd een strijd op het middenveld met voor beide kanten weinig kansen. Heerenveen kwam niet echt in hun spel. Maar Arum creëerde ook niet veel. Het leek tot de rust 1-0 te blijven voor de medekoploper in de 5e klasse A. Daar dacht de Heerenveen spits echter anders over. Hij ontglipte tussen twee man van Arum en scoorde de 2-0. Na rust leek de wedstrijd gelijk beslist te worden. Heerenveen kreeg een penalty. Maar de goed keepende Jesse stopte deze strafschop. En daarna gooide Arum alle schroom van zich af. En begon het Heerenveen met, bij vlagen goed voetbal, moeilijk te maken. En kreeg het ook kansen. Uit een voorzet van Jorrit, scoorde BT fraai de 2-1. (en staat nu op de wip voor een jubileumtreffer…) in de fase daarna had Arum nog de nodige kansen. Met name Jeroen was zeer dicht bij een treffer. Maar paal en keeper stonden in de weg om Heerenveen nog echt pijn te doen.
Maar het bleef spannend tot het einde van de wedstrijd. Uit een vreemde situatie waar de scheidsrechter in de weg stond kreeg Heerenveen zo maar een mogelijkheid waar gretig van gebruik werd gemaakt; 3-1. De wedstrijd was gespeeld. En zo blijft Heerenveen met IJ.V.C. overigens terecht de koploper in deze klasse. En Arum blijft met een 4 punten uit 5 wedstrijden voorlopig steken om een negende plek. Daarbij moet worden aangetekend dat onze jongens in de eerste 5 competitiewedstrijden al tegen vier van de zes teams hebben gespeeld die meedoen om de prijzen.

Van v.v. Heerenveen naar s.c. Heereveen
Omdat de wedstrijd voor Arum uit tegen v.v. Heerenveen om 17.00 uur begon konden de jongens daarna nog naar de wedstrijd een paar honderd meter verderop n.l. S.C. Heerenveen tegen Vitesse. en daarna volgde nog een gezellige nazit in Feanplaza. “Al met al een topdag/avond met de ploeg” zo sprak trainer Edwin. En daar draait het uiteindelijk om!