Rondje langs de velden…

De wedstrijden van de JO19-1 en It Twadde zijn verplaatst naar 13 november, het 35+ toernooi werd afgelast en versalgen van de Dames en het Eerste heeft u reeds op deze site kunnen lezen. hieronder volgen de kleine verslagjes van de overige wedstrijden.

O23
De “jong senioren” reisden zaterdag af naar Heerenveense Boys. en de O23 moesten de punten in Heerenveen laten. De 3-2 was onterecht volgens invalcoach Francis. Voetballend hadden wij de overmacht. Het enige wat wij ons kunnen verwijten is het niet afmaken van de kansen. De jongens, lees mannen, hebben het verder goed en positief opgepakt. Want er waren vele arbitrale dwalingen….  

JO17-1
Bij de Jongens van de JO17 was het ook vooral het niet afmaken van de kansen, volgens coach Michiel. “We hadden niet hoefen te verliezen”. Maar het zat er niet in afgelopen zaterdag. En dus werd er met 4-2 verloren van Zeerobben. 

JO14-1
Vandaag gingen we bij Fc Harlingen op bezoek om ons wedstrijd te spelen, de vorige potjes gingen in 11-0 en 8-2 winst . Dus de jongens waren vrij laconiek over deze wedstrijd.Eenmaal begonnen bleek het àlles behalve makkelijk te gaan . Harlingen had een paar huurspelers in het veld wat een groot verschil maakte … we komen ook op een 1-0 achterstand door een handsbal van ons in de 16 . Gelukkig een 15 min. later weten we de 1-1 te maken.  We hebben het zwaar en komen dan ook weer achter, Harlingen maakt de 2-1 . De mannen blijven toch goed spelen en weten uit een corner de 2-2 te maken . En net voor de rust komen we door een geweldige actie toch op voorsprong de 2-3 ! Na de rust word er hard gestreden over en weer met veel kansen maar de goals blijven uit . Net voor het einde weten de mannen toch de 2-4 er in de prikken !! Een moeizame maar welverdiende overwinning. De punten gaan weer met ons mee naar huis en de koppositie is weer wat verstevigd 💪🏻💪🏻 mooie prestatie boys! Groet Gosse

JO13-1
Na de toch wat tegenvallende nederlaag van vorige week, wachtte ons wederom een onbekende tegenstander. Wykels Hallum.Het werd een prima 3-5 overwinning.Het begin was weer ‘ouderwets ‘😩WykelsHallum kreeg drie kansen ongeveer, waarvan er twee raak waren, en één op de lat. Verdedigend zijn er nog wat verbeterpunten, maar daar gaat nieuwe trainer R. Velzen ongetwijfeld voor zorgen!😏Hij was trouwens ook al aanwezig bij deze wedstrijd 👍Maar goed, nadat we 2-0 achter kwamen gingen we wel beter voetballen   De prachtige aansluittreffer werd gemaakt door Jurre , na een perfecte pass van Dion.De 2-2 werd gemaakt door Jelmer. Door afwezigheid van Rudmer, kreeg Sander de kans in de spits. Nou, die greep hij met beide handen aan. Twee prima goals, waardoor we uitliepen naar 2-4.Na een vreselijke blunder van de keeper van WH, maakte Jitse daar dankbaar gebruik van. 2-5!Dat de scheidsrechter het nog nodig vond om een eenvoudige schouderduw van Jan Bauke te moeten bestraffen, was voor de statistiek. Kortom, prima overwinning, en nu twee thuiswedstrijden.

JO11-2
Ondanks de nieuwe indeling “op sterkte” kreeg de JO11-2 toch weer met 7-0 thuis aan de broek tegen Sterk Door Samenspel. Maar het mooie van voetbal is dat je een week later weer voor een overwinning kan gaan!

JO11-1
De Achlumers speelden knap 4-4 tegen Beetgum, verslagje volgt!

JO09-1
Thuiswedstrijd tegen vv Oosterlittens. Met volle energie kon de wedstrijd beginnen. Er werd met meer overtuiging gevoetbalt dan vorige week en dat is dan ook mooi om te zien en daardoor krijg je ook meer kansen om te kunnen scoren… alleen vielen de goals wat  makkelijker bij oosterlittens.Na 40 min voetballen Eindstand 3-8 verloren. Maar we hebben een paar prachtige goals gezien van Ewald Jeen en Benja💪🏼

 

 

10 november 2021