Geen trainingen, wel wedstrijden?

De situatie in de ziekenhuizen is momenteel zo ernstig dat de overheid heeft besloten om verdere maatregelen tegen het Covid virus te nemen. De maatregelen raken de samenleving en het amateurvoetbal wederom hard.
Wat zijn de nieuwe maatregelen en wat betekenen ze voor v.v. Arum & Stormvogels’64? 

Vanaf zondag 28 november 05.00 uur gelden de volgende regels voor de sport.

  • Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn.
  • Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur (wedstrijd of training) is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Ter verduidelijking, dit mag dus niet plaatsvinden op de sportaccommodatie zelf.
  • Deze maatregelen van het kabinet gelden voor 3 weken en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

Het is logisch dat deze nieuwe overheidsmaatregelen veel vragen oproepen. Er wordt hard gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen. Wij nemen zo snel mogelijk een besluit over de voortgang van de competities voor de komende weken en informeren dan alle verenigingen en scheidsrechters. Kijk dan ook op www.knvb.nl.

De huidige corona regels zullen hier nog steeds van kracht zijn. Dit betekent:

  • Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders. 
  • In de kantine en de kleedkamer is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
  • Vaste zitplaatsen zijn verplicht in de kantine.
  • Het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB maar met mondkapje.
  • De kantine moet op zaterdags om 17.00 uur dicht.

Wat betekent dit vanaf komende week voor de Arum/ Stormvogels’64?

Geen trainingen:
In principe vervallen de trainingen deze komende week voor alle v.v. Arum en Arum/Stormvogels’64 teams, omdat deze allemaal op doordeweekse dagen en na 17.00 uur zijn. (in principe geldt dat tot en met 17 december)
Echter binnen de clubs zijn er al trainers (jeugd) die evt. de training willen vervroegen  en dan 17.00 uur stoppen b.v.b. Dit initiatief juichen wij natuurlijk van harte toe maar is niet voor iedereen haalbaar natuurlijk. 

Wel wedstrijden?
In principe kunnen er de komende drie zaterdagen (4, 11 en 18 december) nog wel wedstrijden worden gespeeld. Of de KNVB de competitie stopt zet of door laat gaan en voor welke teams is nog niet duidelijk. Daar zal de KNVB dus deze week een besluit over nemen. Afwachten dus.

Stel de KNVB legt de competitie voorlopig stil dan gaan we kijken (er worden al plannen gesmeed) wat we op zaterdags kunnen doen qua trainingen en/of onderlinge partijtjes. 
Zodra we als besturen/TC iets meer weten zullen we jullie daarover informeren.

De besturen en TC van de v.v. Arum/Stormvogels’64

28 november 2021