Arum 1, 23 april a.s., thuis tegen W.W.S.

Zaterdag 23 april a.s. start Arum 1 met de derde en laatste periode van deze sterke competitie. En “we” doen nog steeds mee om de prijzen. Zeker na de 3-2 overwinning twee weken geleden uit tegen Bakhuizen.
Hoe zit dat ook alweer in deze competitie; Heerenveen en FVC stappen volgend seizoen als zondagclub horizontaal over. Zij doen niet mee voor promotie, alleen voor het kampioenschap. IJ.V.C. pakte de eerste periode en lijkt ook het kampioenschap, dus rechtstreekse promotie, binnen te halen. Als IJ.V.C. kampioen wordt dan krijgt de eerstvolgende club in de eindstand, die nog geen periodetitel heeft, het recht van nacompetitie. Boornbergum en UDIROS strijden nog om de titel voor de tweede periode. Daarin heeft UDIROS de beste papieren. Maar wie pakt dan de derde periode? Voor Arum is te hopen dat de derde periodetitel naar een van de huidige eerste vijf in de tussenstand zou gaan (en dat is nog helemaal afwachten) dan zou ook het zesde plekje nog recht geven op nacompetitie. En dat is nu net het plekje waar Arum nog een reële kans op maakt. Die strijd om dat 6e plekje zal, zoals het nu staat, vooral met het sterke Irnsum moeten worden uitgevochten. 
Over een wedstrijd of 5 weten we meer wat betreft dit bovenstaande verhaal. In de tussentijd zou het vooral mooi zijn dat Arum 1 punten pakt. 
En dat zal dan zaterdag moeten gebeuren tegen W.W.S. (Wirdum, Wytgaard en Swichum) Een 7 weken geleden stonden beide teams ook al tegen elkaar. Het werd toen, na een zeer matige wedstrijd, 3-1 voor ons vlaggenschip. Wat wordt het deze zaterdag?

En stiekem kijken we natuurlijk ook al een beetje voorruit na volgende week zaterdag wanneer de derby der derby’s wordt gespeeld in Witmarsum. Een natuurlijk op zich staande wedstrijd!

Maar eerst zaterdag tegen het nooit te onderschatten W.W.S.!

20 april 2022