Alle jeugdteams kwamen in actie afgelopen zaterdag 21 mei. Het was overigens voor de meeste teams de een na laatste competitie ronde. Hier weer de WhatsApp-verslagjes;

JO07-1
Zaterdag j.l. mocht de JO-7 naar Menaam uitslag is
3-0 FVC
2-1 DFC met een goal van Jildert
0-1 Tzum met een goal van Siem
Top gedaan allemaal! Volgende week de laatste van dit seizoen.

JO09-1
Wat een spannende wedstrijd. De eerste helft een aantal mooie kansen gecreëerd maar helaas bleef een doelpunt uit. Ook zeerobben kwam niet aan scoren toe omdat iedereen er bovenop zat. Wij wilden elke bal hebben en stonden verdedigend als een huis!
In de tweede helft hetzelfde beeld totdat zeerobben een harde voorzet gaf en deze helaas op de punt van Benja zijn voetbalschoen kwam en in eigen doel belande. 1-0 Zeerobben.
Voetballend waren we beter en na een prachtige slalom actie van Jilles om drie spelers van Zeerobben schoot hij de bal als een kanon over de keeper in het dak van de Goal. 1-1 maar we wilden en zouden winnen ! Na een mooie combinatie kwam Demi alleen vrij voor de goal en scoorde de belangrijke 1-2. Even later opnieuw een mooie actie van Jilles, waardoor Benja de 1-3 hard binnenschoot en daarmee zijn eigen doelpunt goed maakte.
Een prachtige wedstrijd waarbij iedereen veel inzet heeft geleverd met een super resultaat 1-3 winst! 💪🏻

JO11-2
Weinig te melden over de JO11-2. Een veel te sterke tegenstander; 0-15.

JO11-1
21 mei: Makkum op bezoek in Achlum, altijd lastig. Er werd de eerste helft goed gespeeld en wisten de rust in te gaan met 4 -2 voor Stormvogels. Het team even ingefluisterd dat we de tweede helft in de wind moeten en dat de tegenpartij dit ook zeker wordt medegedeeld. Bij aanvang van de tweede helft werd er al snel van afstand geschoten en enkele ballen werden vakkundig door de keeper onderschept. Maar het was eerst moeilijk op gang komen voor ons. Uiteindelijk weet Makkum enkele malen te scoren. Na wat spelers te wisselen weten we zelfs weer aan te vallen. Uiteindelijk wordt de stand 4 – 6 voor Makkum maar heeft het team geweldig doorgezet tot het laatste fluitsignaal.
Met vriendelijke groet Tijmen en Joris.

JO13-1
De JO13-1 verloor met 6-4 thuis in Achlum van Noordbergum. De na dit seizoen stoppende coach had niet veel meer over deze wedstrijd te melden.
Er staat voor dit team overigens nog wel een leuk reisje op het programma. Men gaat 4 juni nog naar Ameland.

JO14-1
De JO14 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Olde Veste’54 uit Steenwijk. Onder prima omstandigheden begon de wedstrijd om 10;00 We begonnen de wedstrijd goed met mooi veldspel en al snel kwamen we op voorsprong met rust stond het dan ook 3-0. Na rust werd het al snel 4-0 en 5-0 maar Olde Veste kwam beter in de wedstrijd en maakten er dan ook 5-1 van en het slot akkoord was dan ook voor de gasten en kwamen nog terug tot 5-3 en dat was ook de einduitslag, een mooie overwinning en weer 3 punten erbij.

JO17-1
De JO17 kwam deze week twee keer in actie, Donderdag werd met 4-2 gewonnen in en van Tzummarum. Met een paar zeer fraaie goals. Afgelopen zaterdag kwam Blauw Wit’34 op bezoek in Arum. Met invalcoach Francis v/d Heuvel was de wedstrijd voor rust al beslist; 4-0 voorsprong met o.a. 3 goals van aanvoerder Mathijs. Na rust kwamen de Leeuwarders na 5-0 terug tot 5-3. Maar Andreas scoorde nog de 6-3. En zo staan de JO17 inmiddels derde in de stand.

JO19-1
Ook de JO19 kwam deze week twee keer in actie, Dinsdag werd het zeer verrassend 2-1 thuis tegen Flevo Boys uit Emmeloord. De eerst overwinning in deze voorjaarsreeks. En na mooie goals van Jildert en JO17 speler Andreas.
Zaterdag ging men op bezoek bij de koploper Urk. En kwam het ook verrassend op voorsprong door een goal van Anne. Urk kwam op 1-1. En de 2-1 had nooit goed gekeurd mogen worden…..keeper Arik had liggend twee handen op de bal maar deze werd door een Urk speler alsnog in de goal geschoten….. het hek was van de dam. Vervolgens werd er nog een speler bij Arum/Stormvogels uitgestuurd. De 3-1 was uiteindelijk voor de statistiek. En zo zal Urk wel kampioen worden……