Afgelopen zaterdag 29 oktober was het op sportpark De Bining te Arum en in Achlum een drukte van belang. Bijna alle teams speelden een thuiswedstrijd. Behalve de JO12-1 en de JO13, dit laatst genoemde team maakte een wereldreis naar Rutten!
De O23 was vrij maar verder speelden alle jeugdteams hun eerste wedstrijd in de 2e fase competitie, hier de WhatsApp verslagjes!

JO07-2
Na een week rust mochten we zaterdagmorgen weer los en nota bene in Arum zelf! De 2e fase van de competitie is begonnen en de JO-7 van Arum was er helemaal
klaar voor. We begonnen met St. Annaparochie een hele leuke wedstrijd waar iedereen aan de bal kwam er werden 7 goals gescoord 3x Jort Koopmans 1x Hidde 2xDjolie en 1x Ferre eindstand 7-1 Dit gaf moed en we gingen door met de Leeuwarder Zwaluwen ook een hele leuke pot en een sterk team er werd 3x gescoord door Ferre Hidde en Djolie eindstand 3-1. Na de limonade de laatste wedstrijd tegen Tzum een spannende strijd waar echt gewerkt moest worden, de vermoeidheid zat in de benen en op karakter werd het 2-2 met een goal van Ferre en Hidde super gedaan allemaal tot volgende week!

JO10-1
Na een lange tijd vrij mochten we weer wedstrijd spelen en dat was thuis tegen Zeerobben. De eerste paar minuten goed druk gezet om te zien of we op voorsprong konden komen. Daardoor lieten we wat gaatjes vallen en kon zeerobben hierdoor van profiteren 0-1. Maar kort daarna toch een doelpunt voor Arum die jurre D binnen schiet. En dat zetten ze door. Met een aantal schitterende goals gingen we met 5-2 de box in voor limonade. Tweede helft gingen beide teams gelijk op en werd het een hele spannende wedstrijd! Met doelpunten van beide kanten ging het gelijk op. De laatste 10min stond het 6-6. 6-7. 7-7. Heel spannend maar in de laatste minuut kon Benja er toch nog 1 in prikken. Winst voor Arum 8-7 super gedaan!! Volgende week uitwedstrijd tegen A.V.C Sexbierum.

JO12-2
Voor de thuiswedstrijd van de JO12-2 tegen AVC/Tzummarum werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de twee A.V.C. leden, vader en zoon Egbert en Riemer van der Veen die bij het noodlottig ongeluk op de Waddenzee waren omgekomen.(zie foto)

En de 1 minuut stilte maakte veel indruk op beide teams. Dat kon je duidelijk merken in de eerste minuten zo zei leider Geert.
De wedstrijd was wel spannend tot het einde. In de laatste minuut werd het 6-6 door een penalty . Doordat iemand van AVC hands maakte.
6-6 was ook een mooie eindstand en van beide kanten mooi voetbal en even sterk.

JO12-1
De JO12-1, het Achlumer team speelde in St. Anna en moest met 5-2 haar meerdere erkennen in de plaatselijke JO12-1

JO13-1
Voor het eerst mochten de Dames en Heren van JO13 de grens over op naar Flevoland. Een gloednieuwe accommodatie stond er in Rutten waar ons team zo onder de indruk van was dat we in no time met 4-0 achter stonden .
De Dames van Rutten maakte het onze verdediging erg lastig dus werd er 3e mannetje extra naar achteren gestuurd.
Uiteindelijk werd de rust gehaald met een 6-1 achterstand.
Na de pauze en wat extra suiker in de thee ging Arum/Stormvogels er weer tegenaan en zowaar kwamen we beter in de wedstrijd door uitstekend keeperswerk en een paar wereldgoals werd het uiteindelijk 6-3 voor Rutten
Wel weer een leuke pot en met vol goede moed op naar de volgende wedstrijd tot Volgende week !

JO15-1
Begin was goed en ging gelijk op. Daarna verloren we ff onze concentratie en werden we goed onder druk gezet met snelle tegen treffers als gevolg. Tot de laatste 15 a 20 min gingen ze weer vol de strijd aan. Maar helaas met 4-1 verloren. Aldus coach Mario
Volgend weekend we gaan er gewoon weer vol tegen aan 👍🏻

JO17-1
Tegen OHH JO17-1 (Oudega, Heeg, HJSC), speelde in de bekercompetitie nog een klasse hoger,  speelde de JO17 een goede wedstrijd. Vooral de eerste fase creëerde Arum/Stormvogels vele kansen. Via Andrys en Rudmer werd 2-0. Daarna en zeker de tweede helft waren de teams redelijk aan elkaar gewaagt. OHH vergat te scoren en Andrys tekende, op aangeven van de uitblinkende Pieter, voor de ietwat geflatteerde 3-0 eindstand.

O23
Afgelopen zaterdag hoefden wij niet te spelen, wij hadden vrij, dus kwamen wij niet in actie.
Volgende week weer.
Verslag volgt…

It Twadde
It Twadde was tegen koploper Joure thuis kansloos. Op de 5-0 voor de Jouwsters was niet veel aftedingen