De 2e fase competities van de jeugdteams, dus winterstop, loopt naar zijn eind. De meeste teams spelen na afgelopen zaterdag 26 november nog 2 wedstrijden een aantal nog 3. Hoe staan we er allemaal voor? Kunnen er nog teams evt. kampioen worden? Hier volgen weer de WhatsApp verslagjes:

JO07-2
Team Arum ging vol vuur van start op het voetbalveld in Nijland. Er werd fanatiek tegen elkaar gespeeld, maar uiteindelijk met 1-0 ten nadele van Arum toch verloren. Niemand had zin om op wissel te staan!! Wat helaas soms wel even moest. Een leerzame pot voor ons team! Complimenten!
Het weer was fris, dat werd ook zichtbaar aan onze spelers. De handen straks langs het lichaam en de schouders omhoog.. De goals tegen vlogen ons om de oren en de tegenstander Nijland kreeg vleugels! Wel leuk was dat er prachtige acties zichtbaar waren van allemaal!
Tijdens de pauze kreeg iedereen een glaasje limonade, die ging er snel in. Pauze nam JO-7 Arum niet, wat ze gingen lekker doorvoerhaven in het kunstveld. De leidsters lieten dit maar mooi gaan, want ze hielden zichzelf daarmee ook warm.
De laatste pot mocht van start! Even een korte pep talk ‘we hebben 2 keer verloren, dit is onze laatste kans vandaag om ons nog te laten zien’!
Ineens had Arum de smaak te pakken tegen Blauwhuis. Er werd meer samengespeeld, er kwam geloof doordat Arum scoorde!
“Dezen zijn echt makkelijk” werd er gezegd door Arum. Uiteraard werd deze gedachte even gecorrigeerd, er moet gevoetbald worden. Ferre heeft 3 goals gemaakt, Jort N ook 3 en het lukte ook blauwhuis om nog 2 goals te maken.
Er is een mooie ontwikkeling gaande in dit team. Naast de spelers die hebben gescoord heeft iedere jongen/meid een mooie bijdrage geleverd!

JO10-1
We mochten weer thuis voetballen tegen Tzum. Na een paar minuten een goeie actie en werd er goed over gespeelt en mocht Jurre Dijkstra de eerste goal op zijn naam schrijven. Goed begin. Maar we konden niet echt grip krijgen op de wedstrijd en werd het al gauw 1-2 voor Tzum. Tweede helft kwamen we al snel op een achterstand van 1-3. En lukte het niet meer om bij de goal te komen. Eindstand 1-3. Volgende week thuiswedstrijd in Achlum tegenstander SC Franeker.

JO12-2
Het team wat nog steeds voor een kampioenschap gaat is de JO12-2. In een weer spannende wedstrijd werd nu, zei het niet gemakkelijk, met 6-4 gewonnen van Workum. En omdat de concurrent verloor hebben de jongens en meiden van de JO12-2 het in eigen hand…
Maar dan moet er nog wel twee keer worden gewonnen! En er volgt zaterdag een sterke tegenstander thuis tegen A.V.V. We zullen het zien!

JO12-1
Wacht in deze 2e fase nog steeds op hun eerste overwinning! Afgelopen zaterdag werd er met 4-1 verloren van Berlikum. Maar de eerste overwinning komt eraan…

JO13-1
Aengwirden is de volgende tegenstander,
En die laten ons de eerste helft even zien wat er gebeurt als je iets te veel fouten maakt achterin
5 fouten 5 tegengoals
De 2e helft gaat het weer aanmerkelijk beter en wordt er door beide ploegen nog 1 keer gescoord dus wordt er na de 1-6 nederlaag met de staart tussen de benen afscheid genomen van deze teleurstellende wedstrijd.
Volgende week is er weer een nieuwe kans thuis tegen Leovardia tot dan 🙋🏾‍♂️

JO15-1
Dit team, veel te hoog ingedeeld door de K.N.V.B., wacht nog altijd op haar eerste overwinning dit seizoen! En die kans was er afgelopen zaterdag thuis tegen Deinum. Die ook nog geen overwinning in deze competitie had behaald. Vele kansen werden helaas om zeep geholpen… en Deinum maakte wel een doelpunt zodat het team van Mario Smolenaar net een nipte nederlaag van 1-0 van het veld af ging.

JO17-1
Wedstrijd werd verplaatst naar 17 december

O23
O23 Drachter Boys uit.
Met een zeer gehavend team en zelfs met een speler van de JO 17, vertrokken wij naar Drachten.
En weer begonnen wij zeer, wat zeg zeer, zeer sterk aan de wedstrijd.
En de eerste 30 min speelden wij de Drachters zoek.
Met name de linkerkant met Ruurd, Tieme en Thomas , ging het vliegend.
De Arumers kwamen dan ook terecht, door in pracht goal van Kevin , op voorsprong.
En Arum bleef gevaarlijk. De verdediging van de Boys hadden met name met aan Thomas hun handen vol.
De JO 17 speler groeide later met keeper Arik, uit tot beste speler aan Arumer kant.
Terug naar de wedstrijd, na de vliegende start van Arum, werd er door de leiding van Drachten in gegrepen, en
4 frisse spelers werden in gebracht, en dat deed de wedstrijd kantelen .
Net voor de rust werd het 1-1, en vlak na de rust 2-1 .
En toen begon het bij de tegenstander te lopen….ondanks best keeper werk van Arik en toch nog wel een aantal kansen van Arum, werd het weer een verlies met grote cijfers.
Jammer.
Maar toch een compliment voor het hele team voor een geweldige inzet, en de magistrale 1e helft.
Klasse mannen! En de uitslag hebben wij het niet meer over.

It Twadde
Speelde een spannende derby tegen Tzum. Die uiteindelijk door de Tsjommers werd gewonnen met 2-1. Zij speelden net iets verzorgder voetbal. De goal voor It Twade werd gemaakt door de uitblinkende Wilco!