Rudmer Faber Sportman van het Jaar 2022

Na twee dagen, 27 en 28 december, strijd op maar liefst 20 onderdelen werd gister na afloop van het jeugdzaalvoetbal toernooi te Makkum de prijswinnaars van het Sportman van het Jaar gebeuren bekend gemaakt door jeugdcommissielid Sjoerd Anema. De 14-jarige Rudmer Faber was de beste. En dus mag deze Achlumer zich de Sportman van het Jaar 2022 noemen. Hij werd daarmee de opvolger van Melle Talsma. Die in 2019 de Sportman werd. Helaas konden er in 2020 en 2021 geen Sportman strijd plaatsvinden i.v.m. corona.
Rudmer werd daarmee de 42ste Sportman van het Jaar in de geschiedenis. In 1979 was Rene van der Veen ooit de eerste winnaar. 
De jeugdcommissie, Wessel H, Jarno, Jorrit T. en Sjoerd hadden weer zeer gevarieerde onderdelen bedacht. Met natuurlijk de zwemonderdelen, maar ook hoog- en verspringen, sprinten, een vele voetbalspelletjes en dit jaar ook b.v.b. sjoelen. De meer dan 30 jongens en meisjes waren verdeeld in drie verschillende leeftijdscategorieën. Bij de jongste categorie ging de winst naar Jurre Dijkstra. Tweede werd Benja Reinsma en derde Demi Koopmans. In de oudste klasse Rudmer Faber, tweede Sander Yntema en derde Jitse Bosch. In de middelste klasse werd verrassend Bram Wijbenga, en hij had het absoluut zelf niet verwacht, eerste. Gevolgd door Hylke Brouwer en derde Jelle Dijkstra.
En de uiteindelijke Overall winnaar werd dus Rudmer Faber. Hij behaalde de meeste punten van allemaal!
Zie hieronder de kiekjes van de prijswinnaars e.d. 

30 december 2022